28 februari 2013

Du har bara en kropp!!!

Idag har jag varit med om en helt fantastisk massagebehandling!
 
Jag gjorde ett besök hos goaste Ellen som har sitt mysiga massagerum hos Martha Mildred (MM), Idrottsvägen 37 i Örebro 
 
 
 
Ellen är i stargroparna för att starta eget, hon ger massage och olika SPA-behandlingar. När hon inte är hos MM jobbar hon som SPA -


terapeut på Lundsbrunnskurort.



Ellen är Certifierad och Diplomerad inom SPA och massage, det Yvonne Rydings produkter som hon använder



Det allra bästa med Ellen är att hon är otroligt varm, go och lyhörd. Hon är absolut den bästa massör jag haft inom klassiskmassage, å det vill inte säga lite...jag har provat halva Örebros massörer =)

Så kom igen alla därute Glöm inte att ta hand om din kropp Du har bara EN !!!
 
Vill Du testa Ellen?
Ring tel.nr 0739584512
 
Idrottsvägen 37, E:on huset
 
Dagens tänkvärda
Förändra sig kan ingen - men bättra sig kan alla.Ernst von Feuchtersleben

04 februari 2013

Så här skulle det vara 1900-1939

1900-1918

Denna period brukar kallas för den Edwardianska eran efter kung Edward VII. En vanlig bild från denna tid är den på välbärgade kvinnor och män som ägnar sin fritid åt promenader i eleganta dräkter.
Och det var viktigt att följa modets regler, den som bröt mot normer riskerade att begå "socialt självmord" i brist på bättre uttryck.
Den klassiska kvinnofiguren för tidigt 1900-tal var den så kallade S-linjeformade siluetten, som man åstadkom med hjälp av korsetter.
Håret ansågs vara en kvinnas främsta tillgångar. Flickor lät sitt långa hår hänga fritt tills de fyllt 18. Då satte de upp sitt hår i de stora avancerade friyserna som var på modet.

Kvinnornas kläder blev under första världskriget striktare och mer inriktade mot ändamålen. Klänningarna var raka och tog ingen plats och jackorna var militärinspirerade. Under de sista åren av kriget kom den såkallade ”krigskrinolinen”, en vid kjol som nådde ner till vaderna eftersom kvinnorna var tvungna att kunna röra sig ordentligt. Den raka och okomplicerade stilen som uppstod under första världskriget utvecklades under 1920-talet till en helt egen.



 
Smink ansågs vulgärt, därför var det få kvinnor som använde det. Den vanligaste metoden för att få äppelrosiga kinder och röda läppar var att nypa sig i kinderna, respektive bita sig i läpparna.
Moderna pafyrmer doftade som en lantlig trädgård, "Moss Rose", "Lavender" och "May Blossom" var några av dessa populära dofter.

1920 - 1929 


1921 fick kvinnor rösträtt i Sverige. Men världen över blev kvinnan mer och mer självständig.
Siluetten skulle vara rak, och bysten platt. Kjollängden kröp över knäet. Regeln löd: "Kort kjol när det ska vara kort, längre än alla andras när det ska vara långt".
 
Nu klippte man också av sig håret, som ett bevis på självständighet. Två populära frisyrer var bobben  och "The Marcel Wave". Bilden nedan till vänster visar en Marcelvågen, fingervåg, höger en bob.


 


 
Under 20-talet kom modet med solbrännan. Tidigare har solbrännan ansetts "ful" och något som endast arbetarklassen fick.
Ögonen fick lite mer av make up och de blev sotade.
 
Damer fotade av Seeberger 25 june 1926.Bild Art deco fashion av Suzanne Lussier.

1930-1939

 Istället för att vara pojkaktig, skulle nu kvinnan vara kurvig. Bysten återkom, midjan hamnade där den skulle och axlarna blev allt bredare och bredare. Kjollängden slutade någonstans under knäet, antingen vid vaden. eller ankeln.
 
 
Bild: Chanel couture klänning från 1937
 




 

1939 började man producera nylonstrumpor i USA.
 
 
 
Dagens tänkvärda
Jag har aldrig haft någon taktik; jag har bara försökt att göra mitt bästa varje dag
. ~ Abraham Lincoln