Paraga - Grekland
Vill visa bilder från ett paradis på jorden...vi var där förra året första veckan i maj.
Parga är en charmig, mysig och romantisk kuststad på Greklands fastland. Här har turismen inte tagit över, även om det finns gott om hotell och turister. Byn klättrar upp för ett berg och vyn från havet ser så där riktigt vykortslik ut.
![]() |
Underbara Grekiska hus, överallt på denna gudomliga plats |
Andreas Taverna
I närheten av borgen ligger den här tavernan en trappa upp i en slags trädgård på taket med fin inramning av borgen och utsikt mot Valtos stranden. God vällagad mat och personlig service.
Mojito originalrecept
Ingredienser
- 5 cl Havana Club Añejo 3 Años
- 3 cl limejuice
- 2 cl sockerlag
- 6-8 myntablad
-Sodavatten
-Rikligt med isbitar
- 3 cl limejuice
- 2 cl sockerlag
- 6-8 myntablad
-Sodavatten
-Rikligt med isbitar
Gör så här;
Tillsätt mynta och sockerlag i ett högt glas. Stöt myntan lätt med mortel. Pressa färsk lime i glaset. Tillsätt Havana Club. Fyll upp med isbitar. Toppa med soda och rör om.
Källa original-mojito
Parga består av vindlande gränder att upptäcka och gå vilse i. Det känns som en ö eftersom stämningen här är avslappnad och lugn, men ändå är det en by på fastlandet. Samtidigt har man här ett utmärkt utgångsläge för att göra en mängd olika utflykter om man så önskar.
![]() |
Nätet är till för att fånga upp de mogna oliverna när det är dags för skörd |
![]() |
Underbart citronträd...doftar ljuvligt |
![]() |
Häftig vy |
![]() |
Typiskt grekiskt |
![]() |
Vy från hotellet |
Keftedes min absoluta favorit
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs eller köttfärs
1 ägg
2 msk hackad oregano
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs eller köttfärs
1 ägg
2 msk hackad oregano
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lite av lökhacket, ägg, örtkryddor, salt och peppar.- Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
- Stek köttbullarna runt om i olivoljan i en stekpanna. Låt resterande lök steka med vid sidan om.
- Häll på de passerade tomaterna och vin. Låt puttra under lock ca 10 min. Servera keftedes med tomatsåsen, ris och grön sallad.
Det bästa med en resa upplever man hemma, dels före, dels efter.
Sigmund Graff
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar