19 februari 2012

delar med mig av mina...

Bilder från min tripp till England Februari 2012

Tower Bridge är en klaffbro över Themsen i London. Den byggdes i slutet av 1800-talet.
Tower Bridge ersatte London Bridge som var den enda överfarten över Themsen. London Bridge, som var en solid stenbro, hindrade de viktiga handelsfartygen att ta sig in i London under 1800-talet. Londonbron var också en flaskhals i hela Londontrafiken och behövde därför ersättas för att staden skulle kunna utvecklas. Den är en av världens mest kända broar.

På Globe Theatre uruppfördes flera av Shakespeares pjäser. Den uppfördes 1599 av Cuthbert och Richard Burbage men brann ner den 29 juni 1613. Teatern rymde 3000 åskådare, man spelade under bar himmel. Teatern var två våningar.
En ny teater med samma namn uppfördes på samma plats 1614 men revs 1644.
Teatern är numera återuppbyggd och invigdes 1997 och används idag åter till skådespel, främst Shakespeare-pjäser.
G E Street är arkitekt till denna vackra kyrka St James,
 som ligger i Paddingtong, Sussex Garedens.

 Bargate
Southampton är en stad och ett distrikt i sydöstra England. Staden ligger nästan mitt emellan Portsmouth och Bournemouth. Staden var tidigare en del av Hampshire. Man har hittat spår efter bosättningar från stenåldern i området, men den första permanenta bebyggelsen är från romersk tid. Efter normandernas erövring av England blev Southampton den viktigaste hamnen för transport mellan Winchester, som var Englands huvudstad under denna period, och Normandie.

Gamla Stan har mer dolda skatter än många andra städer kan skryta med. En plats med unika egenskaper, vilka har haft stor betydelse för landets historia. Staden har av olika skäl väckt intresse  för Vilhelm Erövraren, Henry V, William Shakespeare och Jane Austen.  '

Tänkvärt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar