12 mars 2012

Gammalt och nytt tillsammans...trendspan

Idag satt jag och leta efter roliga trender och vad som anses bli 2012 trend. Jag hamnade på Happy Homes webbsida och delar med mig lite från den som jag tyckte var intressant.
Att sätta sin egen prägel på sitt hem anses fortfarande väldigt trendigt, var kreativ! Att balansera mellan lekfullhet och allvar passar bra i vårt utstuderade tidevarv.
Inredningsarkitekten och designern Jon Eliason poängterade i höstas trenden med att mixa gammalt med nytt. Det är aktuellt dels, genom den ökade miljömedvetenheten att återanvända, och dels genom ärvda ting som bidrar till en
personlig stil.
Bok med massor av bra tips och idéer

Remake är också någonting som kommer stort, att göra om gamla möbler till nya.Antingen genom att sätta färg på dem eller kanske byta ut textilier. Det gör så mycket
och kräver egentligen inte allt för mycket arbete.

Källa happyhomes
Läs mer under fliken recyclat hur vi gjort med en gammal skruttig byrå
för att få den så här fin

 Trendiga kulörer 2012

Ragna 1302Alfons 1111Lotta 1112Karin 1416Josef 1417Felix 0921Görel 1519Bertil 1801

Färgerna är tillbaka

Äntligen kommer ljuset tillbaka och då passar ljusa, fräscha och uppiggande kulörerextra bra. I vår spaning ser vi mycket pasteller med en grå ton i sig. Mjuka kulörer som dimrosa och dimblå, till petroleumblå och mintgrön. Olika grå nyanser, gärna i den mörka skalan. Den mångsidiga och spännande pärlemorn ger en skimrande och modern framtidskänsla i vår.
Tapeten kommer från InTrades kollektion Petits Fours.
Foto: inreda.com

Framtiden är extra intressant nu, men vi blickar gärna över axeln och tar många influenser från 50-, 60- och 70-talet. Särskilt orange spås ta för sig ännu mer.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar