28 april 2012

Tävling...å mumma

Sommartårta
Gillar Du att baka tårta???
ICA kuriren har en tårttävling
Gå in å va med..

Här kommer min favorit som jag har hittat på ARLA
Chokladmoussetårta

Ingredienser

14 bitar

Tårtbotten:
3 ägg
¾ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakao

1 dl starkt kallt kaffe

Mörk mousse:3 dl Arla® vispgrädde
200 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
2 äggulor

Ljus mousse:3 dl Arla® vispgrädde
200 g mjölkchoklad
2 äggulor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao.

Rör ner det i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Låt kakan svalna något, stjälp upp den på galler och låt den kallna.

Dela kakan i två bottnar.

Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt.

Börja med den mörka moussen.

Vispa grädden till ett fast skum.

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro så att den bara blir mjuk.

Rör om tills den smälter.

Rör ihop äggulorna i en skål.

Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.

 Rör ner grädden lite i taget till en jämn smet.

Gör den ljusa moussen på samma sätt.

Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant. Bred över hälften av den mörka moussen och sedan hälften av den ljusa moussen.

Lägg på den andra tårtbotten och bred över mousserna på samma sätt. Låt stå i kyl 4-5 tim eller över natten.

Ta tårtan ur formen och hyvla över choklad vid servering.
MUMSFILLIBABBA


Trevlig helg alla bloggläsare!
Bettan

2 kommentarer:

  1. Dreglet hänger i mungipan...va gott det skulle sitta med den nu, är såå fikasugen (eller hungrig kanske;)
    Ha en härlig lördag!
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Du ibland är det svårt att skilja på godissug eller hunger...men för det mesta är det iaf gott=)

    SvaraRadera