27 november 2011

VINN en bok

När advensstakarna är på plats, regnet smattrar mot rutan och stormen "Berit" viner runt knuten, vad gör man då? Jo, ta fram en spännande bok koka kaffe / te och vira in dig i en varm och go filt. Tänd massor av ljus och njut. Så varför inte dela med sig av bra boktips? Jag vill gärna att Du delar med dig av dina till oss andra ...skriv vilken bok som är din favoritbok i kommentarsfältet och var med i utlottningenn av en helt suveränt spännande bok...

 VINN BOKEN - DRAGNING LÖRDAG 3 DECEMBER 
MIRAKELMANNEN AV JONAS MOSTRÖM
Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur.
Wirén var chef för Symfonikliniken – ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.
Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.



DEN OROLOGE MANNEN Henning Mankell
En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa.

MÄNNISKA UTAN HUND Håkan Nesser
December i Kymlinge. Medlemmarna i familjen Hermansson samlas för att fira 105-årsdagen – pappa Karl-Erik fyller 65, äldsta dottern Ebba 40.
Men ingenting blir som de tänkt sig. Natten före den stora bemärkelsedagen går Robert, sonen i familjen och ökändis efter sin insats i dokusåpan ”Fångarna på Koh Fuk”, ut på en promenad – och kommer aldrig tillbaka. Och nästa natt försvinner Ebbas son Henrik lika spårlöst

VACKER LAMPETT SOM J TILLVERKAT 150 KR

Att läsa en bok för första gången är om att finna en ny vän; att läsa om den är som att återse en gammal bekant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar