27 januari 2013

här bakas det matbröd

Idag bakas det matbröd =) upptäckte att det var tvärslut och valet mellan att gå till affären eller baka var enkelt...hittade för ett tag sedan detta underbara och busenkla på en mysig sida som heter cookiesndreams så bilder och receptet kommer därifrån. Då jag gärna ville att Du ska få chansen att provbaka så valde jag att lägga ut det här och länka =)
Kram och Lycka till!
 
 
Recept för 1 limpa:
3½ dl filmjölk
100 g äpplelbitar
75 g torkade tranbär
3/4 dl linfrön
2 sk honung
2 dl grovt rågmjöl
2½ dl fint rågmjöl
1 tsk bikarbonat
1½ dl dinkelflingor
Skala och skär äpplena i tärningar, lägg den tillsammans med fil, honung och tranbär i en skål och rör ihop. Blanda ner mjölet, bikarbonat, frön och flingor tills du får en jämn kladdig deg.Häll upp degen i en brödform som du täckt med bakplåtspapper invändigt, strö över lite dinkelflingor och skjussa in i ugnen! Grädda i 175 grader i 75 min. Låt brödet svalna på galler innan du skär i det, förvara inlindad i en kökshandduk.
Tranbär är nyttiga små rackare som vi borde uppmärksamma lite mer. Dem påminner lite om lingon och är super goda torkade i müsli, på gröten, i bröd eller bara som dem är. Tranbär innehåller en massa nyttiga anioxidanter och visste ni att bären bland annat motverkar urinvägsinfektion?
Dagens aforism
Bakning; jobbig men pålitlig metod att göra en total köksinventering genom att flytta varje bestick, husgeråd och mått från varje låda, hylla eller krok samt förse dem med ett kletigt skikt.
 Okänt ursprung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar