31 januari 2013

Kvällens mums

Torsdag...pannkaksdag...hos oss blir det ugnspannkaka med hemmagjord råkostsallad och rårörd lingonsylt. Till efterrätt SEMLA =)

Recept: Ugnspannkaka med bacon

 

  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl

Så här gör du

Detta är ett recept från Buffétidningen nr 1 2000
  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad.

 

Bettans råkostsallad
 
1 morot
1/2 gurka
1/2 rödlök
en bit vitkål
1 äpple
2 msk cream fraich
2 msk majonäse
örtsalt
balsamvinäger
ev salladskrydda efter smak
 
Riv allt grovt eller strimmla. tillsätt majonäs, cream fraich och kryddor. Låt gärna stå en stund före servering
 

 
SMAKLIG MÅLTID!!
 
Dagens aforism
 Doften av god mat betyder harmoni i hemmet. Det är värme, glädje och erotik.
Jeanne Moreau


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar