Här kommer tre av mina favoritgodisar att tillverka till jul. Fram med bunkarna och va kreativ. Dessa godisar är perfekta att ta med till någon man tycker om eller ta fram dem till Kalle Anka och njut!
JULGODIS
Snöbollar med lime
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 msk vatten
rivet skal och pressad saft av 1 lime
Garnering : Kokos
Lägg till bildtext |
Chokladtryffel med apelsin och flingsaltca:40 st
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft.
Forma runda bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kyl eller frys.
50 g Smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Forma runda bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kyl eller frys.
36 - 40 st
1 dl vispgrädde50 g Smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
<><><><>
><><><><>><><><><>><><><><>
>
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
<><><><> ><><><><>> |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar