06 december 2011

Julgodis 3 sorter

Här kommer tre av mina favoritgodisar att tillverka till jul. Fram med bunkarna och va kreativ. Dessa godisar är perfekta att ta med till någon man tycker om eller ta fram dem till Kalle Anka och njut!

Snöbollar med lime
JULGODIS
Snöbollar med lime    

100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker                                       
1 dl kokosflingor                                                       
3 dl havregryn
1 msk vatten
rivet skal och pressad saft av 1 lime


Garnering : Kokos


Chokladtryffel med apelsin och flingsalt
Lägg till bildtext

        Chokladtryffel med apelsin och flingsaltca:40 st

Gör så här 

Rör ihop smör och socker. Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft.
Forma runda bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kyl eller frys.

36 - 40 st

1 dl vispgrädde
50 g Smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.

<><><><> <><><><><><><><><><><><> <><><><> <><><><><><><><> <><><><>
<><><><><>
<><><><> <><><><> <><><><><><><><>
Mintknappar
Källa Dansukker
1 äggvita
3-4 droppar pepparmintsolja
300g (5 dl) Dansukker Florsocker
100 g mörk choklad
Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmintsoljan
Blanda i florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig.
Vänd upp massan på florsockertäckt bakbord och arbeta den mjuk och slät.
Rulla kulor som plattas till. Tryck gärna till med en gaffel så att de blir randiga.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa mintrundlarna i chokladen. Ställ på galler för att stelna


Var detta kul? I så fall finns denna boken som kanske är något för dig!
BOKUS

TÄNKVÄRT
<><><><><><><>
 
Källa:Dansukker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar