Hejsvejs
Om Du liksom jag tycker det kan vara kul att baka annat än lussekatter till julbordet, testa i såfall denna underbara SAFFRANSKAKA. Den är busenkel att göra och smakar helt suveränt gott!
Lycka till =)
SAFFRANSKAKA
Recept från Kokaihop
INGREDIENSER
INGRIDIENSER
200 gram smör
0,5 gram saffran
2 st ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver ev 2 msk Congnac
200 gram | smör |
0,5 gram | saffran |
2 st | ägg |
3 dl | socker |
1,5 dl | mjölk |
5 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver ev 2 msk Congnac |
GÖR SÅ HÄR
1. Smörj en rund form med löstagbar kant och lägg sedan i ströbröd så att hela formen täcks med ett jämt lager.
2. Smält margarinet och låt det svalna.
3. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit.
4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran, margarin och mjölk.
5. Blanda mjölet medbakpulvret och rör nerdet i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i 175 graders ugn på nedersta falsen i ca 40-45 minuter.
7. Sikta över florsocker när kaka ska serveras
TIPS
Passar utmärkt som present när man ska besöka någon man tycker mycket om
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar